DEKD v 3.D

V 3.D razredu smo imeli v petek, 29. 9. 2017 poseben dan.

Pri nas v razredu je vsak dan poseben, a ta je bil pa še posebno kulturno obarvan in močno povezan z dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD), o kateri se govori in piše po vseh medijih.

Torej, najprej smo odšli v Sokolski dom, kjer so nas s svojimi neverjetnimi točkami pozitivno presenetili prav vsi nastopajoči. Tako kot je Urški vzel sapo povodni mož, ki jo je potegnil s seboj v globino, je nam sapo vzela cela točka Povodni mož, ki so jo pripravili gimnazijci naše domače gimnazije. Igralci naše OŠ Škofja Loka-Mesto, ki so se na odru poigravali s samim puštalskim hudičem in zgradili pravo leseno brv, so ponovno dokazali, da Ana Locopolitana zna in zmore marsikaj. Prav v tej ekipi se kalijo sposobni igralci, ki tudi po osnovni šoli uprizarjajo dih jemajoče vloge na odru.

Rdeča nit celotnega kulturnega dne je bila voda. Po ogledu, samih z vodo obarvanih točk v Sokolskem domu, smo se preselili nazaj v naš razred. V naši učilnici smo si vzeli čas in natančno izdelali vsak svojega gregorčka. Le-ti bodo počakali na predvečer gregorjevega, torej vse do 11. marca, ko jim bodo učenci po lastni želji dodali majhno čajno svečko in jih spustili v vodo. Na Gorenjskem na predvečer godu sv. Gregorja s šego, s katero “luč v vodo vržejo”, sporočimo, da je dan že dolg in ni več treba delati pri luči.

Praznika Gregorjevo se tako ne bomo veselili le zato, ker je to praznik zaljubljencev <3 <3 <3, ampak tudi zato, ker bomo na predvečer tega praznika spustili naše gregorčke po vodi in spremljali njihov boj z mogočno vodo. Do takrat pa bodo ti naši izdelki dekorativni dodatek domačih prostorov učencev 3. D razreda.

V razredu  smo imeli tisti dan brezvetrje in smo zato napolnili svoja pljuča ter ustvarili sunek vetra ter z njim napolnili jadra naših gregorčkov – ladjic ter jih tako za kakšen ‘milimeter’ prestavili.

Zapisala ponosna razredničarka 3. D razreda, Nina Taler

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost