BAZAR V KNJIŽNICI

Božično-novoletno voščilo po elektronski pošti, po družabnih omrežjih, preko sms sporočila, … veliko možnosti. Pa vendar tista voščilnica, ki smo jo izdelali sami, tista za katero smo si vzeli čas, primerno pisalo in pravo misel, voščilo za osebo, ki ji pišemo, tiste smo najbolj veseli v naših poštnih nabiralnikih. Učenci Osnovne šole Škofja Loka-Mesto so izdelali veliko lepih, unikatnih voščilnic, knjižničarki pa sva pripravili izbor božično-novoletnih voščil, ki so obiskovalce knjižnice poleg pisal, pričakali na mizah. Obiskovalci so jih v sproščenem vzdušju prebirali in zapisovali v svoje voščilnice.

Drugi so medtem pisali pravljico z naslovom Čudežna skodelica. Vsak obiskovalec je lahko dodal svojo poved, tako da je s skupnimi mislimi nastala pravljica o čudežni skodelici, ki izpolni vsako željo in prinaša majhna darila.

Darilo knjižnice je bila možnost izposoje knjig brez knjižnične izkaznice. Število knjig ni bilo omejeno, kar se je poznalo v težkih torbah obiskovalcev. Posebej, s knjižnimi nagradami, so bili obdarjeni učenci, ki so predlagali najboljša imena za bralno hišico. Bralna hišica je ideja knjižničarke in delo spretnih rok hišnika, napolnjena je z različnim bralnim gradivom, ki si ga lahko učenci vzamejo, berejo v šoli in doma ter vanjo prinašajo novo zanimivo branje. V knjižnici smo v novembru zbirali izvirno ime zanjo. Izmed ogromno predlogov, je največ glasov dobil predlog Bralni brlog Suzane Šavli. Dobra sta bila tudi predloga Roka Pretnarja in Teja Šubic.

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost