



Učenci izbirnega predmeta SPH in mentorica smo danes na naši šoli pripravili pokušnjo kaš.
Mi imamo hrane dovolj, vendar predvsem otroci pogosto zavračajo nekatere jedi, ki jih pripravimo iz lokalnih sestavin in so tudi cenovno zelo ugodne. Te jedi so bile v preteklosti tudi na Škofjeloškem osnova za preživetje, potem so šle v pozabo, zdaj pa se spet vračajo v novi preobleki.
Zato smo danes dopoldne pripravili jedi iz prosene in ajdove kaše in v daljšem odmoru povabili vse na pokušnjo v večnamenski prostor.
Seveda je bila na prvem mestu medla, stara loška jed.( Medla je tudi naše šolsko glasilo).
Iz prosene kaše smo pripravili še pečeno mlečno kašo s suhimi slivami. Ajdova kaša pa je bila oženjena z zelenjavo in slanino.
V prilogi so recepti za vse tri kaše, slike pa prikazujejo današnje prijetno vzdušje.
Zapisala: Katarina Peternelj