KULTURNO POPOLDNE S PRIMOŽEM SUHODOLČANOM

Šolska knjižnica že tradicionalno sodeluje z Društvom slovenskih pisateljev v programu Povabimo besedo. Tudi v šolskem letu 2022/2023 smo se programu pogumno pridružili. Na kulturno popoldne v šolsko knjižnico smo 23. novembra 2022 povabili najbolj branega otroškega in mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana. Program kulturnega popoldneva so s svojo razredničarko Sašo Čadež in v sodelovanju s šolsko knjižničarko Barbaro Tušek pripravili učenci 5. c.

S pripravami na kulturno popoldne smo pričeli že v septembru, ko so učenci pričeli s prebiranjem knjig Primoža Suhodolčana. Njegove knjige so jim bile všeč. Ob branju so se nasmejali in zabavali. Branje njegovih knjig jim je dalo tudi navdih, da so se lotili pisanja svojih pravljic, ki so jih pod skupnim naslovom Petuc pripoveduje združili v knjigo in jo podarili gostu ob zaključku prireditve. O pisatelju so  razmišljali in si zapisovali vprašanja zanj. Komaj so čakali, da ga spoznajo. Med tem časom so oblikovali zanimiv program kulturnega popoldneva. Izdelali so plakate in vabila na prireditev, ustvarjali zgodbe in ilustracije za knjigo, ki so jo podarili.

Pri pripravi prireditve so sodelovali vsi učenci in nanjo povabili svoje domače. Odgovorno so se lotili učenja svojih vlog. Vsak je s svojimi talenti prispeval in sodeloval pri izvedbi kulturnega popoldneva. Povezovalne niti so vlekli štirje voditelji programa. Med posameznimi točkami so se zvrstila izvirna vprašanja za cenjenega gosta. Učenke so mu pripravile posebno folklorno točko, skupaj z njim so učenci tudi zapeli ob spremljavi kahona. Prisluhnili smo avtorski zgodbi Škari-škari škarjice ter uživali ob dramatizaciji avtorske zgodbe Škrat Zlobko. Pisatelj Primož Suhodolčan nas je s svojimi anekdotami in izvirnimi odgovori nasmejal do ušes.

Ob zaključku prireditve smo nastopajoči in obiskovalci še malo poklepetali ter se posladkali s slaščicami, ki so jih prav tako pripravili učenci sami. Komaj čakamo na naslednjo knjigo Primoža Suhodolčana, ker – kot pravi – svoje najboljše še ni napisal.

 

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost