Prvi športni dan osmošolcev

V sredo, 20. 9. 2023, smo se učenci osmih razredov Osnovne šole Škofja Loka-Mesto odpravili na 1027 m visok vrh, ki ga zagotovo vsi poznate. Res je, odpravili smo se na Lubnik.

Peš smo šli že kar izpred šole, saj Lubnik ni tako daleč, da bi se morali do vznožja peljati z avtobusom. Pot smo nato nadaljevali mimo Loškega gradu, “Kobile” in po grebenu navzgor.  Med potjo smo se kar nekajkrat ustavili, da smo se odžejali in nabrali moči za nadaljevanje. Na Lubnik smo hodili dobri dve uri, ampak smo se med potjo seveda zaklepetali s prijatelji, zato nas ni motilo, tudi če je bila pot na nekaj odsekih malo bolj strma.

Ko smo prispeli na vrh, se nam je odprl čudovit razgled na vse strani. Nato smo pojedli zasluženo malico, ki smo jo prinesli s seboj ali pa jo kupili v koči. Vreme je bilo sončno in toplo, tudi pihalo ni, zato nas ni zeblo, ampak nam je bilo kvečjemu vroče. (:

Čez nekaj časa smo se odpravili nazaj. Nekaj učencev se je domov podalo po drugi poti, saj so šli naravnost v Poljansko dolino — seveda z dovoljenjem staršev — ostali pa smo se vrnili nazaj do izhodiščne točke, tj. šole.

Na koncu smo bili malo utrujeni, ampak zadovoljni, da smo uspeli priti tako visoko. Imeli smo se zelo lepo.

Zapisala Terezija Ivanušič, 8. c.

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost