Mojstrovalci kulture

Kulturni praznik smo na naši šoli praznovali v torek in sredo, 6. in 7. 2., najprej dopoldan, ko so si v torek prireditev ogledali učenci razredne stopnje, v sredo pa še učenci predmetne stopnje. Še posebej slovesno pa je bilo v sredo zvečer, ko smo v Sokolskem domu Škofja Loka kulturo počastili z osrednjo občinsko prireditvijo.

V kulturnem programu, ki smo ga podnaslovili Mojstrovalci kulture in smo ga pripravili na OŠ Škofja Loka-Mesto, v njem pa so sodelovali naši učenci in učenci Glasbene šole Škofja Loka, smo poudarili, da je Škofja Loka že od nekdaj poznana po pestrem kulturnem dogajanju in kulturnikih, ki delujejo v občini. Velik pečat tako še danes puščajo likovni ustvarjalci, rokodelci, glasbeniki, gledališčniki, pesniki in pisatelji. Prav vsi so na svoj način “mojstrovalci kulture”. Zanjo pa se trudimo tudi v in ob šolskih prostorih. Tako smo lahko ponosni, da so na prireditvi veliko talentov pokazali: Brina Gantar in Gašper Čarman v vlogi povezovalcev, igralca Jakob Narobe in Žan Božnar v vlogi Franceta Prešerna in Rudolfa Maistra, Jan Primožič kot recitator pesmi, pevci in glasbeniki Teja Homan, Tjaša Jančič, Lucija Rupar (mentorica Saška Kolarič, klavirska spremljava Olesja Horvath), Iva Klara Oman, Lena Benedik, Doroteja Debeljak (mentorica Ana Kejžar), Peter Habicht, Ludvik Breuss Vehar, Jakob Hostnik, Martin Hostnik, Nejc Rihtaršič (mentor Alojz Kompan), plesalke mlajše in starejše šolske plesne skupine STIL (mentorici Helena Markuta in Anica Stele), člani in članice mladinskega in učiteljskega pevskega zbora ob kitarski spremljavi Jakoba Narobeta, ki sta se jim pridružila solista Sara Narobe in Arne Golobič (zborovodkinja Anja Hrovat). Slavnostna govornica na proslavi je bila Mateja Hafner Dolenc, generalna sekretarka Združenja zgodovinskih mest Slovenije.

PPT-predstavitev je naredila učenka Brina Sever, likovno podobo Nina Demšar, za sceno je skupaj z učenci poskrbela učiteljica likovne umetnosti Maja Reven, idejo, režijo, vezni tekst in dramski prizor sva prispevali učiteljici slovenščine Ema Koplan in Maja Lupše.

Iskrene čestitke in velik hvala za trud vsem, ki ste s svojim nastopom, prispevkom in sodelovanjem na odru in za njim pripomogli, da je prireditev uspela. Vsem vam in ostalim želimo veliko kulture vsak dan!

Vabljeni, da si ogledate fotografije, ki jih je posnela Anja Strojan.

(Skupno 237 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost